Stiri

Spondiloza apare ca urmare a inaintarii in varsta deoarece oasele si ligamentele din coloana vertebrala se uzeaza. Pentru a contracara acest fapt, adesea coloana vertebrala va produce tesut osos in exces – acesta fiind cunoscut sub denumirea de osteofite, adica a unor formatiuni osoase care se dezvolta in zona articulatiilor sau in alte zone.

SCOLIOZA este o deficiență tridimensională care curbează coloana vertebrală, mai ales în regiunea lombară, în plan frontal, coloana luând fie forma literei „C”, fie forma literei „S”. 

În cele mai multe cazuri, scolioza nu limitează mișcarea și nu provoacă dureri de spate consistente până când nu devine severă, când poate duce la dificultăți de respirație, slăbiciune, amorțeală sau durere la nivelul extremităților inferioare. 

Scolioza poate fi combătută cu ajutorul kinetoterapiei, prin exerciții de echilibrare, tonifiere și corectare posturală, pentru a reda poziția corectă a coloanei vertebrale.

Pictorul plat sau platfusul este o boală în care arcada (bolta) longitudinală a tălpii, nu s-a dezvoltat normal și este mai coborâtă sau aplatizată. Arcadele aplatizate pot duce la dureri de genunchi și șold, producând dificultăți de echilibru.